Túlélő-kapszula szálloda

2011-09-14 10:45:00 V.J.

hírkép

A hollandok imádják az extrém dolgokat. Nincs ez másképp a szállodák terén sem. Akar Ön megszállni egy valódi mentőkabinban? Menjen el Scheveningenbe!



Az extrém utazók és a különleges élményekre vágyók megnyalhatják a tíz ujjukat, mert ez a hotel valóban nem semmi. A Hágától nem messze fekvő üdülőhely, Scheveningen a szörfösök paradicsoma. Az adrenalinfüggő fiúk és lányok pedig igazán értékelik, ha legalább az éjszakáikat tökéletes nyugalomban tölthetik el.

A narancssárga kapszulák nem pusztán a holland nemzeti szín kedvéért rikítanak a kikötő mellett. A különleges ufóra hasonlító építményeket eredetileg egy olajfúró platform túlélő kabinjainak építették még 1972-ben. A narancssárga szín pedig jól jöhet a lángoló torony és a háborgó Északi tenger környezetében.

Öt csillagot ne várjon senki. A kerek kapszula mindössze egy szobája  4.25 méter átmérőjű helyet kínál lakójának. Sokat nem változtattak az eredeti kiképzésen. Mindössze a zár és a kémiai WC jelenti a luxus minimális lehetőségét. Szerencsére az UFO-szerű kapszula a szárazföldön áll, így legalább a tenger hullámaival nem kell megküzdeni éjszakánként. A tökéletes biztonságban hárman lakhatnak egyszerre.

A projekt valójában művészeti alkotásként indult, de már készülnek az újabb tervek hasonló szállodákra Belgiumban és Franciaországban.