Egymillió-nyolcszázezer volt a páros belépő

2011-09-18 22:46:00 mennyei

hírkép

Bár a hazai úri közönség öltözködése még kissé vegyes, a party tényleg nagyszerű volt.



A The Global Party angol-amerikai találmány, Verne Gyula szíves közreműködésével. Ha Fogg úrnak nyolcvan nap kellett a Föld megkerüléséhez, a szervezők szerint a modern világban nyolcvan helyszín kell egy globális világkörüli party létrehozásához.

A party a jótékonykodásról és a luxusról szól. A bevétel egy része Afrikába megy, és még az estélyen is lehetett felajánlásokat tenni. A partyra egy ezüst kulcstartó volt a belépő (igen jól néz ki). Ennek ára forintban 900 ezer volt, vagyis a kétkulcsos dobozka egymillió-nyolcszázezerbe került.

A magyar partyhelyszín a Symbol volt. A hírességek közül többen ingyen kapták a kulcsokat, meg is becsülték rendesen. Rég volt olyan party nálunk, ahol a gazdasági és szellemi elit viszonylag magasabb számban képviselteti magát - és most hagyjuk ki a kitüntetésátadókat követő fogadásokat. A kulcstartó segítségével bármelyik partyra bemehetett a vendég, a világ bármely helyszínén. Mivel Las Vegas, New York zsúfolásig megtelt (ott nem csak imádják a sztárok és az üzletemberek ezeket az estélyeket, de pénzük is van rá), biztos, hogy az amerikaiak, az angolok egy része is vett belépőt egzotikus országokban, például nálunk.

A Symbol kitett magáért. Remek volt a díszlet, változatos a program. Persze gondoltuk, hogy komoly lesz. Az ezüst kulcstartót az angol szervezők annyira elegánsan becsomagolták, a mellékelt könyvecskét olyan gondossággal készítették, hogy érezte az ember, odafigyelnek a dolgokra. A magyar helyszín is rendben volt teljesen. A vendégek öltözete hasonlított az első operabál hangulatához. Jöttek szmokingban, öltönyben, mesés estélyiben, meg farmerben is. Pár esetben olybá tűnt, hogy néhányan a Zöld pardon búcsúztatójáról estek be, de az összkép nem volt drámai, sőt. Egész komoly ruhákat láthattunk, ízléses, szép ékszerekkel.

Edvin Marton, Gyarmati István, Kapócs Zsóka, kaszinóterem és sajtkóstoló: ízelítő a szórakoztatásból. A vacsora: apró falatkák, de bőséggel, változatosan. Elegánsan, finoman. A pincében pedig sonka, sajt, szalonna, égig állt halomba'. Mondom, igazi nagy buli volt.