Jeremy Irons Budapesten

2011-09-21 11:47:00 szorenyi.p

hírkép

Ismét Budapesten Jeremy Irons. Az Oscar-díjas brit színész a Borgiák című tv-sorozat 2. évadjának forgatására érkezett hozzánk. Irons VI. Sándor pápát alakítja a sorozatban.



A Jeremy Irons főszereplésével készült Borgiák című amerikai sorozat mellett a reneszánsz kori Itáliát meghatározó családról egy európai sorozat is készül. Ez utóbbi, vagyis "A Borgia" című hatrészes európai produkció első két darabját Oliver Hirschbergel, A bukás - Hitler utolsó napjai és A kísérlet című nagy sikerű filmek rendezője jegyzi.

A mintegy 25 millió euróból készült koprodukció - amely az eddigi egyik legdrágább tévésorozat a kontinensen - Prágában, a Barrandov Stúdióban készült, a forgatáshoz többek közt a Sixtus-kápolnát, a vatikáni palotát, a Szent Péter teret és középkori római utcaképet is felépítettek.

Az európai sorozatot eddig több mint 40 ország vásárolta meg. A produkcióban összesen 18 ország 128 filmese dolgozott, a gyártók folytatást is terveznek. Jan Mojto producer szerint még legalább két évadot lehet készíteni a Borgia családról és koráról. Az első hat rész egyenként 100 perces.



Rodrigo Borgiát 1492-ben választották meg pápává, VI. Sándor néven.