Az újjászülető színésznő

2011-10-04 09:25:00 szorenyi.p

hírkép

Nőkről szól az a darab, amelyet Csákányi Eszter ad elő az Orfeum színpadán. Olyanokról akik alárendelik magukat a férfiknak, akik hiába várakoznak a megbeszélt randevún, akik kiszellőztetik a lakásból a magányt, akik fiatal férfiba szeretnek bele, hogy aztán főnixmadárként teremtsék újra önmagukat.



Évtizedek óta érlelődött bennem a gondolat, hogy színpadra álljak a Hajtűk című önálló esttel, de nem tettem lépéseket ennek megvalósítása érdekében. Tavasz végén azonban találkoztam az Orfeum vezetőivel, akik felkértek egy műsorra. Arra nem is számítottak, hogy másnapra már kész műsortükörrel jelentkezem - meséli a színésznő.

Magamról, a női lélek megannyi arcáról, élethelyzeteiről mesélek a Hajtűkben, mert ez a darab címe, egy új műfajban, amelyben egy színésznő belemegy az éjszakába – egy mulatóba –, saját magáról vall, énekel, és bár az Orfeum színpadán, mégis színházi élményt nyújtva - fűzi tovább a szór Csákányi Eszter.

Azt mondja, hogy őt az teszi boldoggá, ha részese lehetek egy dolognak, egy vállalkozásnak. További részletek a Derűs Évek online magazin októberi számában, amely letölthető innen.



Szeptember 29-én volt a bemutató.