Kannibál ette meg a német turistát

2011-10-17 18:17:00 mennyei

hírkép

Kannibál falt fel egy német turistát a Csendes-óceán egy szigetén.



A Bild, továbbá több más újság hétfői tudósítása szerint az eset a Csendes-óceán déli részén fekvő, Francia Polinéziához tartozó Marquesas-szigetcsoport egyik szigetén történt. A hatóságok szerint szinte bizonyos, hogy egy 40 éves - menyasszonyával éppen ott turistáskodó - schleswig-holsteini üzletemberrel egy helyi állítólagos kannibál végzett.

A papeetei (ez Tahiti, és egyben Francia Polinézia fővárosa) hatóságok német kollégáiknak elismerték, hogy a német üzletembernek, bizonyos Stefan R.-nek már bottal üthetik a nyomát. Az illetékeseket a férfi menyasszonya értesítette, akinek sikerült megszöknie a túszejtő fogságából. A szóban forgó helyi kísérő, egy 31 éves vadász arra vállalkozott, hogy kalauzolja őket Nuku Hiva szigetén. Miközben a nő megpihent, a két férfi tovább ment. A menyasszony hiába várta vissza őket, és értesítette a hatóságokat, akik nem túl messze egy kialudt tűzre, emberi csontokra, fogakra, illetve ruhadarabokra bukkantak, amelyek a nő vallomása szerint a barátjáé voltak. Feltételezések szerint a vadász előbb megölte, majd feldarabolta, megsütötte és nagyrészt megette áldozatát.

A maradványokat Párizsba szállították, ott haladéktalanul DNS-vizsgálatot végeznek, de az illetékesek szerint nem fér kétség ahhoz, hogy a német férfi a kannibál vadász áldozata lett, különös tekintettel arra, hogy a kannibalizmus nem is olyan rég még gyakori volt a Marquesas-szigetcsoport szigetein, a korábbi harci kultúra sajátos kifejeződését jelentette. A feltételezett elkövetőnek nyoma veszett, a kutatásba ugyanakkor a német szövetségi bűnügyi hivatal is bekapcsolódott. Az ügy megdöbbenést keltett Németországban, a rokonok azonnali vizsgálatot követelnek.



Néhány szigeten nem csupán a hula tánc, a szörf és a luau vacsora volt a hagyomány része