Mozikba kerül India legdrágább filmje

2011-10-26 16:12:00 szorenyi.p

hírkép

Az akciófilm sztárja Sah Rukh Hán, aki egy Pókemberből és Vasemberből gyúrt, rendkívüli képességekkel rendelkező hőst alakít. Hán egyúttal a producere is a filmnek, amelynek premierjét kedden tartották Londonban.



A 30 millió dolláros költségvetésű Ra.One bemutatóját az egyik legnagyobb hindu ünnepre, a divalira időzítették. Szerdán Indiában 3500 moziban kezdődött meg forgalmazása, világszerte pedig ötezer filmszínházban lesz látható. A produkció beharangozására minden követ megmozgattak: egész oldalas újsághirdetések, video- és online játékok, iPhone- és iPad-alkalmazások hívták fel a figyelmet a bemutatóra.

Hán a londoni premieren elmondta: a technológia fejlődésével a bollywoodi produkciók képesek lesznek felvenni a versenyt a hollywoodi minőséggel. Egyre több olyan bollywoodi filmmel akarnak előállni, amelyet be lehet mutatni Hollywoodban - hangsúlyozta.

Az első értékelések lelkesen méltatták a különleges látványeffektusokat, ám a cselekményt eléggé lehúzták. A 46 éves indiai sztár hideget és meleget is kapott az indiai kritikusoktól. A The Times of India cikke "klassz sci-finek" nevezte, amely megdobja a nézők adrenalinszintjét. Az indiai online Rediff Movies azonban "Sah Rukh Hán legdrágább kapuzárási pánikjának" bélyegezte a munkát.

A kritikai véleményektől függetlenül a Ra.One várhatóan jókora kasszasiker lesz, egyes szakértők szerint költségvetése 70 százalékát már be is hozta.

 



Egy amerikai szuperprodukció átlag 250 millió dollárba kerül.