Az euroválság és a turizmus - Görögország

2011-11-05 00:09:00 szorenyi.p

hírkép

Mi történik azután egy országban, hogy az állam csődbe megy? Ezt a kérdést járja körbe a Világszám szombaton délelőtt. Argentína, Mexikó és most Görögország. A briteknek elfogyott a türelme a görögökkel szemben. A miniszterelnökük megfenyegette Görögországot.



A világ nem várhat a végtelenségig az eurózóna döntéseire az adósságválság kezeléséhez - hangsúlyozta David Cameron brit miniszterelnök a világ 19 legfejlettebb gazdaságú, illetve vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő csoport, a G20-ak csúcstalálkozóját záró sajtótájékoztatón.

Miután a G20-csoport országai nem tudtak arról dönteni, hogyan növeljék a Nemzetközi Valutaalap forrásait Görögország és Olaszország támogatása érdekében, Cameron elismerte, hogy hazája felkészült az euró szétesésének lehetőségére is.

A görögöknek el kell dönteniük, hogy bent akarnak-e maradni az eurózónában, elfogadják-e a mentőcsomagot az adósság csökkentése érdekében, vagy pedig más utat akarnak találni. De nem tehetik, hogy hagyják az egészet a végtelenségig húzni új megállapodások nélkül. A világ nem tud többet várni - figyelmeztetett Cameron.



Világszám minden szombaton 10 órakor az Inforádióban.