Al Di Meola Szegedre költözik

2011-11-19 08:26:00 szorenyi.p

hírkép

Al Di Meola és Fausto Beccalossi is fllép december 18-án Szegeden. Tóth Bagi Csaba új lemezét mutatja be a sztárok közreműködésével. A fiatal muzsikus hat éve találkozott Al Di Meolával, azóta turnéznak együtt világszerte.



Három év munkájának eredményként, nagy álmom vállt valóra és elkészült ?Aved Ivenda?, Jön a tél című lemezem ? mondta vajdasági gyökerű gitáros,Tóth Bagi Csaba. A lemez ötlete az Al Di Meola World Sinfoniával való turnézás alatt született. ?Arra gondoltam, hogy olyan, magyar, szerb, macedón, összességében balkán népzene központú zenét szeretnék létre hozni, melyben olyan zenészek vesznek részt, akikkel a turnék során találkoztam a világban.?

A modern, fúziós jazz és blues felfogású, magyar, szerb és macedón népdal feldolgozásokból és saját szerzeményekből álló lemezen, olyan neves, világhírű vendégelőadók közreműködnek, mint Al Di Meola, Dave Weckl, Ernie Adams, a Stinggel turnézó, amerikai szaxofonos, Butch Thomas, a bronxi születésű kubai kongás, Gumbi Ortiz, az olasz harmonika virtuóz, Fausto Beccalossi és a macedón származású zongorista, Vasil Hadžimanov.

Hihetetlenül nagy örömmel tölt el, hogy ezt a unikumnak számító, különleges lemezt és produkciót, itt Szegeden, a szegedi közönségnek mutathatjuk be, Al Di Meola és Fausto Beccalossi közreműködésével- nyilatkozta Tóth Bagi Csaba