Mikulás vonat Miskolcon

2011-11-25 10:24:00 V.J.

hírkép

December 13-ig ismét közlekedik a "Mikulás vonat" Miskolcról Lillafüredre, ahol "Mesebirodalom" várja a kicsiket.



A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány kilencedik alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt.-vel együttműködésben a Mikulás-vonatot, mely november 24-től december 13-ig közlekedik, a lillafüredi kisvasút a miskolci Dorottya utcai végállomásáról, a Mikulás lillafüredi mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a télapóval is találkozhatnak a gyerekek.

A nagyszakállú vonata nem hétköznapi utazást kínál. A Mikulás-vonatot és annak programját elsősorban tíz év alatti gyermekeknek találták ki, mert főleg nekik jelent a mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített vonat, a környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít.

A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra.

Lillafüreden a Mesebirodalom kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban, meseszép díszletépületekkel kialakított helyszíneken.