Milánóban taxival utaznak az állatok

2011-11-29 09:40:00 superadmin

hírkép

Milánóban naponta száz állatot szállítanak gazdáik taxival. A fuvarozók alkalmazkodtak és egyre szélesebb körű szolgáltatást kínálnak.



Nem látták mindig szívesen a milánói taxisok a kutyával, macskával beszálló utasokat. Az állatok ugattak, nyávogtak és még az ülést is bepiszkolták.

A helyzet az utóbbi időben megváltozott: az észak-olasz városban dolgozó taxiszövetkezetek "állatbarát" szolgáltatást indítottak. A jármű megrendelésekor elég jelezni, hogy állat is utazik az autón, így ráccsal elválasztott és széles csomagterű taxi érkezik. A fuvar pedig egy fillérrel sem kerül többe - számolt be a Corriere della Sera milánói kiadása.

"Egyre többen utaznak háziállattal: idős személyek, akik nem akarnak megválni kedvenceiktől, vagy vasútállomásra, repülőtérre igyekvő családok. Macskák és madarak szállításánál kötelezőnek írjuk elő az állatketrecet" - nyilatkozta a napilapnak Alessandro Casotto, az 1400 járművet működtető 8585 taxiszolgálat elnöke.

Az állatvédőből lett taxis, Gianluca Baldoni állatszállításra szakosodott. Az általa alapított autobau.it a gazdája nélküli állatot egyedül is elszállítja, ha például állatorvoshoz kell vinni.

"A legnagyobb állat, amely utasként szállt fel a taximra, egy hatvankilós kutya volt, a legveszélyesebb egy még a gazdáját is összekarmoló macska, de a taximon utazott már házinyúl és óriásgyík is" - mondta el Baldoni.