Elfogták a pénzszállítós rablót

2011-12-07 10:59:00 superadmin

hírkép

Elfogták a múlt heti pénzszállítólopás összes elkövetőjét. Azt nem tudni, hogy három vagy négy tettesről van szó. A meg nem erősített információk szerint az 1,2 milliárd forint nagy része is előkerült.



A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda délelőtt sajtótájékoztatót tart a sikkasztással kapcsolatos ügyben.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert múlt szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett gépkocsit a benne lévő, több mint egymilliárd forinttal együtt.

A BRFK vasárnap közölte, hogy a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen.

Frissítés:

Elfogták azt a férfit, aki múlt szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett pénzszállító gépkocsit Budapesten, az abban lévő több mint egymilliárd forinttal együtt. A férfi társát is elfogták, és az ellopott pénz egy része is megkerült - jelentette be a budapesti rendőrfőkapitány és bűnügyi helyettese szerdán sajtótájékoztatón.

 

Arról sem Tóth Tamás, sem a helyettese, Fülöp Valter nem beszélt, hogy pontosan mennyi pénz került elő.

A főkapitány azt mondta, Magyarország kriminalisztikai történetének a legnagyobb sikkasztása ez a bűncselekmény, Fülöp Valter pedig arra hivatkozva nem beszélt pontos összegről, hogy a nyomozást folytatják a még hiányzó összeg előkerítése érdekében. A nyomozók kedd délelőtt elsőként a pénzszállító sofőrjének a társát, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által körözött V. Pétert fogták el a XVII. kerületben, majd a délutáni órákban, ugyancsak Budapesten a sofőrt is elfogták. A sajtótájékoztatón a rendőri vezetőktől nem kérdezhettek a sajtó munkatársai és egyéni interjúkra sem biztosítottak lehetőséget. Így az MTI arra sem kapott választ, hogy pontosan mivel gyanúsítják a sofőr társát. Róla csak annyit lehet tudni, hogy lopás és garázdaság miatt nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, valamint csempészet és vámorgazdaság miatt körözték. Fülöp Valter arról beszélt, hogy a nyomozás különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt van folyamatban, ennek a büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjed. A két gyanúsított kihallgatása folyamatban van, az ezredes úgy fogalmazott: "együttműködést nem tapasztaltunk". A rendőri vezetők arról nem beszéltek, hogyan jutottak a két gyanúsított nyomára, csupán arról szóltak, hogy öt és fél nap alatt 100 nyomozó mintegy 6000 munkaórában dolgozott az ügyön.

Tóth Tamás kifejtette: olyan ügyről van szó, amelynek csak vesztesei lehetnek, akiknek bűnhődniük kell; aki ilyen bűncselekményt elkövet, "nem lesz más belőle, mint űzött vad". Fülöp Valter pedig azt emelte ki, hogy a gyanúsítottak elfogásával "egy illúzióval lett kevesebb", s ez volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) "Mikulás napi ajándéka". A sajtótájékoztatón elhangzott: a gyanúsítottak elfogásában részt vevő rendőrök a nap folyamán jutalomban részesülnek. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert múlt szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett gépkocsit az abban lévő több mint egymilliárd forinttal együtt. A férfi a II. kerületi Medve utcából az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd magához vette a pénzt és egy fehér, Volkswagen Passat típusú autóval menekült tovább.

A kocsit három nappal később az Üllői úton találták meg a rendőrök. A férfi ellen előbb európai, majd nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki.



Magyarország kriminalisztikai történetének a legnagyobb sikkasztása ez a bűncselekmény