Újra nyitva a Műjégpálya

2011-12-17 09:00:00 szorenyi.p

hírkép

Péntektől két hétig látogatható lesz a Városligeti Műjégpálya. A létesítményt a januári 6. és 8. között tartandó gyorskorcsolya Európa-bajnokság beharangozó rendezvényéhez kapcsolódóan nyitják meg. A létesítmány hosszú felújítás után elkészült, de elszámolási viták miatt még nem kapott engedélyt.



A műjégpálya az ünnepek alatt is várja a látogatókat, az egységes jegyár 1300 forint lesz, amely egy alap-balesetbiztosítást is tartalmaz. A felújított műjégpályát a kivitelező csődeljárása miatt nem tudták még hivatalosan átadni.

A Városligeti Műjégpálya legutóbb a 2008-2009-es téli szezonban üzemelt, a felújítást idén november elején fejezték be. Elvégezték a műemlék épület teljes felújítását, a bejárati csarnok például az 1926-os állapotot tükrözi aranyozott oszlopaival és korlátjaival. Az épületben a jégkészítéssel, az épületgépészettel és a gyengeáramú rendszerekkel kapcsolatban a legmodernebb technológiát építették ki. A pálya alatt több mint 210 kilométernyi cső húzódik, ez biztosítja Európa legnagyobb összefüggő jégfelületét.

A sportolásra alkalmas terület 15 százalékkal nagyobb a korábbinál. A létesítmény egyszerre nagyjából négyezer látogatót tud kiszolgálni. A rekonstrukció 4,7 milliárd forintba került, amelynek kétharmada uniós támogatás.