Gondolatrendőrség, műcunami, szupervírus

2011-12-19 23:28:00 mennyei

hírkép

Golyó, amelyik befordul a sarkon, a falon átlátó katona, gondolatrendőrség. Azt hiszik, mindez csak a fantázia terméke? Hát nem mindegyik.



1. Földrengés és cunamigyártó technológiák

Nem légből kapott sci-fi ötletek. Az  Egyesült Államok védelmi minisztere a Georgia Egyetemen 1997-ben tartott beszédében már szólt arról, hogy léteznek olyan technológiák, amelyekkel egyesek képesek megváltoztatni az időjárást, földrengéseket vagy vulkánkitöréseket előidézni. Mindezt elektromágneses hullámokat kibocsátó szerkezet segítségével tehetik, és nem szabad, hogy ilyet ökoterroristák használjanak fel. A technológia kifejlesztésében az oroszok járnak az élen. Már a mindennapi életben is használják a felhőképzés és a napos égbolt kialakításának technikáját. Hóesést is tudnak előidézni. Azt is tervbe vették, hogy Moszkva előtt repülőgépek segítségével lehullatják a havat, és ez jobban megéri, mint a hóeltakarítás. Végül azért nem lett a dologból semmi, mert az agglomerációban élők tiltakoztak. Nem örültek volna, ha a fejükre esik hirtelen egy méternyi hó.

2. Falakon átlátó katona

Létezik. Nem szuperzombit gyártottak, hanem egy speciális, 13 adóból és 8 vevőből álló műszert, melyet a hadsereg tagjai tudnak használni. A 4 Gigahertzes radarok 10 Hertz feletti képalkotásra képesek. A kemény felületeken a hullámok 1-2%-a jut át, de ez pont elég arra, hogy ezeket megszűrjék egy analóg kristállyal, és képet alkossanak. A módszerrel 12 centi vastag betonon is át lehet látni. Fejlesztő: MIT LIncoln.

3. Gondolatrendőrség

A gondolatok befolyásolása mindig is foglalkoztatta a titkosszolgálatokat. Az amerikaiak állítólag külön intézetet is létrehoztak a gondolatbefolyásolás kutatására. A gondolatolvasó készüléket már civil kutatók is tesztelték laborkörülmények között. A készüléket egy felnyitott koponyájú beteg beszédért felelős agyi területére kapcsolták, majd a betegnek különböző egyszerű szavakat kellett felolvasnia. Ezt követően a gép képes lett a betanult hullámokat összekapcsolni a kimondott szavakkal, és később már a gondolathullámokat is érzékelni és szavakká alakítani.

4. A sarkon beforduló golyó

Karl May hősei még csak viccként emlegették ezt a blődséget, amely már létezik. Alapelve a hőérzékelés, ugyanaz, ami a hőérzékelős rakétáé. Egy falon átlátni képes radart kombinálni egy hőérzékelős kézifegyverrel, nem rossz, ugye. (Ez nem a képen látható fegyver, mert annál csak a fegyver csöve forgatható.)

5. Droid hadsereg

A Boston Dynamics fejleszti azokat a robotokat, melyek az emberi mozgáshoz hasonló mozgásokat képesek végezni. Egyelőre annyit közöltek, hogy vegyi fegyverekkel kapcsolatos tesztekhez valóban szállítottak ilyen droidokat az amerikai hadseregnek.

6. Mesterséges vírusok, baktériumok

Biztos, hogy léteznek, egyesek szerint kérdéses, hogy az influenzajárványok valamelyikét és az EHEC-hasmenésjárványt vajon nem egy kiszabadult kórokozó eredményezte-e. Valószínű, hogy nem, de léteznek összeesküvés-elméletek. Mindenesetre érdekes volt az, amit mondott az egyik járvány idején Alekszandr Baranov, az orosz Tudományos Akadémia Biológiai Fejlődés Intézetének genetikusa. Szerinte a hasmenésjárványt mesterséges kórokozó okozta.

7. Mindent látó szem

A brit BAE Systems haditechnológiai konszern fejlesztette ki a sisakba épített érzékelőt. Ennek segítségével a parancsnokok ugyanazt látják és hallják a saját sisakjuk oldalára szerelt minimonitoron vagy a karjukra rakott képernyőn, amit a másik katona előttük, vagy mellettük. A vezérlőbe pedig valamennyi katona jele befut, és pontosan látni azt, amit ő, hallani a zajokat is. Könnyebb utasítást adni, és minden visszakereshető.

8. Klónhadsereg

Aligha létezik, bár az összeesküvés-elméletek gyártói szerint már rég készen van. Hivatalosan tilos az emberi klónozás.