Elkészült Makovecz főműve

2012-01-20 16:43:00 mennyei

hírkép

Ami Párizsnak az Eiffel-torony, Rómának a Colosseum, az nemcsak Makónak, hanem Magyarországnak az új makói gyógyfürdő épülete - fogalmazott Kovacsics Imre, az üzemeltető SPA Holding vezérigazgatója.  Bár a gyermekét minden szülő dicséri, kétségtelen, hogy a Makovecz-féle új makói fürdő tényleg remek alkotás.



A kívülről makói hagymát formázó épületről még a Makovecz stílusát egyébként nem kedvelők is meg kell, hogy állapítsák, hogy nagyon látványos alkotás. A megnyitó előtt Kovacsics Imre a Világszámnak csak annyit mondott: szerinte nem lesz olyan magyar ember, aki ne akarná megnézni ezt a csodát életében legalább egyszer. Aztán ha felkészülnek a makói vállalkozók, és lesznek végre szállodák is, akkor majd itt is maradnak a pihenni vágyók. Márpedig erre vannak ígéretek, már el is készült néhány panzió.

A rövid beszélgetést követően elindultunk az ünnepélyes megnyitóra. A tömeg szép illemtudóan félkörívben felállt, és a szemerkélő esőben bámulta az épületet. Makó polgármestere nyitotta meg az eseményt. Mint kiderült, négymilliárd forintba került az új fürdő, melyet az önkormányzat uniós segítséggel épített, és a SPA Holding üzemelteti. A polgármester arra kérte a helybelieket, hogy segítsenek a turizmus fellendítésében: nyissanak szépségszalonokat, műköröm stúdiókat, és minden mást, ami egy valamirevaló turistának kellhet. Buzás Péter polgármestert Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója követte az előadók közül. Egyebek közt arról beszélt, hogy a turizmus látszólag nem nagy tudomány, de mégis fontos, hogy a szolgáltatások jól működjenek, mert csak akkor életképes egy beruházás.

Szentpéteri Csilla ezután előadta a makóiaknak írt gyönyörű szerzeményét. A mesés zongorajátékot követően átvágták a szalagot, és ezzel hivatalosan is megnyílt a makói gyógyfürdő, amellyel kapcsolatban az eseményen résztvevők közül többen megjegyezték: ez Makovecz Imre főműve. A körben álló helybeliek ezt követően szinte egymást taposva igyekeztek bejutni az épületbe, hogy megnézhessék a csodás alkotást.

Érdemes volt tolongani, hiszen főleg a hagymakupola alatti rész belülről is nagyon látványos. A gyerekeknek egy külön épületrészt tartottak fenn, itt is vannak medencék. Viszonylag komoly a szaunavilág kínálata is. A "mogyoró kezelő" nevű szobácska elnevezése elsőre félelmetesen hangzik, de rossz az, aki rosszra gondol. A kezelőszobákban kádak, masszázságyak sorakoznak.

Nyilván nagyon sok múlik majd azon, hogy milyen szintű lesz a szolgáltatások köre, de egy kétségtelen: a makói fürdő látványos és érdekes lett. Makovecz Imre özvegye a megnyitás előtti napon meghatottan járta körbe az épületet.