Magyar lányok a tatamin

2012-02-11 15:17:00 superadmin

hírkép

Ötvenhét országból a legnevesebb versenyzők részvételével kezdődött meg Budapesten a 49. Hungária Női Judo Világkupa. A törékeny hölgyek nem kímélték magukat és egymást. Persze az olimpia évében a tét sem kicsi, hiszen a győztesek számára biztos a londoni kvalifikáció.



A magyar és nemzetközi női judó sport színe-java állt tatamira a Körcsarnokban. Volt, hogy egyszerre több világbajnoki és olimpiai érmes is küzdött a nagyszámú közönség előtt. Akciókban nem volt hiány, a lányok nagyon agilis versenyzéssel szerették volna dűlőre vinni a mérkőzéseket. Az egyenes kieséses rendszerben az első versenynapon az alacsonyabb súlycsoportokban zajlottak a mérkőzések.

Minden súlycsoportban volt magyar  versenyző, de sajnos a szombati kűzdelmek nem a magyarok sikerét hozták. A 48 kg-ban induló Erdélyi Lilla és az 57 kg-ban versenyző Karakas Hedvíg is korai búcsúra kényszerült. Bár, a nagyon tehetséges Baló Daniella legyőzte koreai ellenfelét, de végűl ő is kiesett a kűzdelemből.

Mint azt a világbajnokságon harmadik helyezést elért Csernoviczky Éva, a verseny háziasszonya elmondta, így is szép teljesítményt nyújtottak a hazai versenyzők. Magyarország igazi judó nagyhatalom és bízik benne, hogy a Londoni Olimpián is szép sikereket tudunk elérni. Arra a kérdésre, hogy milyen a hazai judo-sport helyzete, a világranglistán 5. helyet elfoglaló csinos, szőke versenyző elmondta: nagyon sok függ a médiától. Sokkal több judo-t kellene látni a képernyőn.

Az OTP Bank által is támogatott versenyre, - melyre a belépés ingyenes a két napon - sokan jöttek el. Mindenki reménykedve várja a magasabb súlycsoportokban a sikereket és búzdításból sem volt hiány a Körcsarnokban.