Medveszafari várja a turistákat Gyergyóban

2012-03-03 23:15:10 V.J.

hírkép

Medveszafari, medvesonka, medvehagyma és természetesen medvepálinka várta azokat a kalandkedvelőket, akik részt vettek az Utazás Kiállításon Gyergyószentmiklós látványos turisztikai bemutatkozásán.



Székelyföld ma már nemcsak a magyar turisták kedvelt úticélja. Sokan a különleges hangulatért, a páratlan gasztronómiáért és nem utolsósorban a világszép tájakért indulnak el. Gyergyószentmiklós és vidéke ma még kicsit kiesik a turisták útvonalából, pedig ennél érintetlenebb tája talán nincs is Erdélynek. És hogy miért hívják a várost Erdély kalandfővárosának? Ez is kiderült a látványos fotókkal és filmbejátszásokkal színesített sajtóbemutatkozáson.

 

A turisztikai stratégia bemutatása kapcsán az Utazási Kiállítás második napján különleges sajtótájékoztatóval várták az újságírókat a gyergyószentmiklósi standon. A Gyilkos tó és a csodálatos Békás szoros adta a keretet a bemutatón, ahol természetesen nem hiányzott a táj legnagyobb különlegessége, a medve sem.

És - mint a város turisztikai szlogenéből is kiderült - mivel a Medve nem játék!, a szervezők is nagyon komolyan vették az új arculat megteremtését és a gyergyói turisztikai kínálat bemutatását. A koncepció kialakításában az ismert turisztikai szakember, Dr. Kiss Róbert Richard újságíró a világ 160 országában szerzett tapasztalatait és a legújabb turisztikai trendeket hívták segítségül. Házi készítésű sajtok, különleges mézek, pálinkák és szörpök tették emlékezetessé a sajtótájékoztatót, ahol a táj szépségeit személyes hangvételű útifilm mutatta be.

Gyergyószentmiklós valódi kalandokat és még valódibb élményeket kínál, hiszen a magyaros vendégszeretet errefelé nem pusztán udvariasság. Az itt évszázadok óta együtt élő székely, örmény, zsidó kultúra nemcsak a páratlan szépségű templomokban, műemlékekben, de a mindennapok hangulatában is élő valóság. Az errefelé még szabadon élő medvék, a vad hegyi patakok, az égbenyúló sokszáz méter magas sziklafalak vagy a Gyilkos tó valószerűtlen fenyőcsonkjai nemcsak néhány napra, de akár hetekre is a tájon marasztalják a kalandvágyó utazókat. Mindehhez jó minőségű szálláshelyek, egyedi programcsomagok, kedvezmények teremtik meg a profi hátteret.

A bemutató végén a kalandok természetesen valósággá váltak, hiszen a gyergyószentmiklósi standon bárki kezet rázhatott a két és fél méteres barnamedvével, ha kellő bátorságot merített az igazán különleges medvepálinka kortyolgatásából!

Az új turisztikai koncepció részeként medveszafari, szervezett templomtúra, quados kalandok és gasztronómiai estek is várják a vendégeket.



...a medve nem játék!