A vak thai utcazenész modelleknek zenélt

2012-03-06 17:00:00 superadmin

hírkép

Az európai székhelyű Blue Orange Models számos magyar divatmodellt juttatott már el a világ nagyvárosainak kifutóira. Közülük jónéhányan hamarosan Bangkokban is szerencsét próbálhatnak. A 10 milliós délkelet-ázsiai fővárosban egy vak utcazenész az ő sikereikért játszott tradicionális sziámi muzsikát.



A Blue Orange Models bangkoki képviselője a divatmodelleknek fenntartott apartmanból tartott a magasvasúthoz, amikor egy szimpatikus idős bácsiba botlott. A vak utcazenésznek aznap csupán egy kis aprót sikerült összezenélnie. A divatmodell cég képviselője ekkor rendhagyó tettre szánta el magát: egy ezrest nyomott a látásától megfosztott utcazenész kezébe, aki nem is tudta, milyen szerencse érte őt.

Thaiföldön ez a legnagyobb címletű bankjegy, ilyet utcai koldus egy összegben talán még sosem fogott a kezében. Mivel a bácsi nem látta, hogy mit kapott, első pillanatban nem is tudta, milyen szerencse érte. Csak akkor mosolyodott el, amikor a hozzá thaiul beszélő magyar képviselő megkérte, hogy csinos, fiatal magyar hölgyeknek játsszon most valami szép thai melódiát. Rá is kezdett nyomban, így kívánva sok szerencsét a következő magyar hölgyeknek, akik - a Blue Orange Models jóvoltából - hamarosan Bangkokba mennek meghódítani az ázsiai divatvilágot.