Táncház van a plázában!

2012-03-22 14:47:00 V.J.

hírkép

A legtöbben vásárolni járnak a plázába, pénzügyeket intézni a bankfiókba, de ma sokan igazi táncházat találtak az OTP Bank fiókjai előtt. Igazi néptáncos villámcsődületek várták az ország számos pontján a járókelőket.



A budapesti Bank Centerben gyorsan előkerültek a mobiltelefonok, hogy megörökítsék a méhkeréki tapsos fiútáncot, amit néhány tucat - addig békésen várakozó - fiatal adott elő pontban 12 órakor. Nem kellett zene, csak a tenyerek csattanása és a lábak dobbanása adta az ütemet a produkcióhoz. Lett is csődület villámgyorsan. Ahogyan néhány perccel később az OTP Bank WestEndben található fiókja előtt is rácsodálkozott a plázajáró városi nép -az igazi nép- hagyományra. Shopping helyett néptánc? Nem is olyan rossz választás. Ráadásul sokkal olcsóbb!

A mai napon az ország számos városában mutatták be népviseletbe öltözött és civil ruhás táncos lábú fiatalok az OTP Bank fiókjai előtt, hogy bizony a farmer és a tornacipő tökéletesen összeegyeztethető a vidám hagyományőrző mulatsággal.

A performanszok apropóját a március végén megrendezett XXXI. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár adja, melynek fő támogatója a legnagyobb hazai lakossági pénzintézet. Aki a pár perces villámcsődületen kedvet kapott a népi kultúrához és szeretne egy igazán jó hangulatú családi rendezvényen részt venni, annak ott a helye a Papp László Budapest Sportarénában március 31. - április 1. között.