Már Svájc sem vonzó

2012-05-01 07:28:00 szorenyi.p

hírkép

Szenved a svájci turizmus a bivalyerős frank miatt. Magyarországról is csökkent Svájcba érkező vendégek száma tavaly 2010-hez képest, de nőtt a magyarok által eltöltött idő a heyi turisztikai hivatal adatai szerint. Összességben a világból is kevesebben utaztak az alpesi országba.



Svájcban az idei év turisztikai témája a víz lett. Itt található Európa édesvízkészletének 30 százaléka, 120 gleccser húzódik az Alpok völgyeiben. "A víz éve" témakörhöz a Svájci Idegenforgalmi Hivatal a nyári kampányban számos szállásajánlatot és szabadidős programot szervez. A hivatal megjegyzi: olcsóbb nem lesz Svájc, de az utazó garantált minőséget és számos attrakciót kap a magasabb árért.

A kampány kiemelkedő eseménye a "Rajna 2012 - a kék csoda" projekt. 2012 májusában indul a látványos folyami show: Ernst Bromeis extrém úszó és egyben vízi nagykövet a Rajnát a forrástól, a graubündeni Toma-tótól egészen az Északi-tengeri torkolatig, Hoek van Hollandig végigússza. Az 1.230 kilométeres távot Bromeis napi 50 kilométeres, folyásirányú szakaszokban teljesíti.



1,1 százalékkal 8,5 millióra csökkent a vendégek, 3,5 százalékkal 19,7 millióra a vendégéjszakák száma Svájcban.