Katona kíséri Bangkokban

2012-05-08 07:00:00 superadmin

hírkép

Nagy Veronika, a 25 éves zalaegerszegi modell még sosem járt Thaiföldön, a Blue Orange Models jóvoltából azonban most Bangkokban próbálhatja ki a divatmodellek mindennapjait. A kissé óvatos lány egyik barátja katonai felügyeletet "rendelt" a modell mellé.



Veronika még sosem járt Thaiföldön, sőt, korábban még repülőn sem ült. A hosszú utazás, az időeltolódás és az érkezéskor tapasztalt rendkívüli meleg igencsak meglepte a Zalaegerszegről Bangkokba érkező lányt. A fárasztó utazás ellenére azonban Veronika egy gyors zuhanyzás után máris belevetette magát Bangkok nyüzsgő forgatagába.

"Nagyszerű dolog a magasvasúttal utazni Bangkokban, még jó, hogy a szállásomtól csak 300 méterre van a megálló, így könnyen eljuthatok bárhová. Amikor kilépek a légkondicionált szerelvényből, olyan hőség csap meg, amilyet korábban még sosem éreztem. A vendéglátóim mondták, hogy most van Thaiföldön a legmelegebb hónap. Hát, mit mondjak, nem akármi, de a vacsoránál még ennél is jobban izzadtam, ugyanis olyan csípős ételt választottam, hogy öngyújtó nélkül is rágyújthattam volna egy cigarettára, úgy lángolt a nyelvem."

A magyar modell a nagy hőségben rögtön rendelt két hűsítő kókuszdió levet, s mielőtt elkezdte a város felfedezését, magához rendelte kísérőjét, egy Lego-katonát, amit egy kedves barátjától kapott. A délkelet-ázsiai kalandok közepette e hűséges, csöppnyi „fegyveres” vigyázza majd Veronika lépteit. Persze, ennél fokozottabb őrzésre nem is lesz szüksége, elvégre egy olyan trópusi országban próbál szerencsét, amit a mosoly országának hívnak...