Dustin Hoffman életet mentett

2012-05-08 13:08:00 szorenyi.p

hírkép

Megmentette egy kocogó életét Dustin Hoffman. A világhírű amerikai színész Londonban segített egy fiatalemberen, aki futás közben szívrohamot kapott. Hoffmannak háza van a Hyde park közelében és gyakran sétál reggelente a zöldben.



A 27 éves Sam Dempster éppen szokásos reggeli futóedzését tartotta. Kocogás közben azonban szívroham érte, és eszméletét veszítve összeesett. Nagy szerencséjére a hatalmas - és kora reggelente általában meglehetősen kihalt - parkban éppen akkor sétált arrafelé Dustin Hoffman, és látta, hogy mi történt. A 74 esztendős hollywoodi világsztár azonnal akcióba lépett: hívta a mentőket, és kiérkezésükig is igyekezett minden tőle telhetőt megtenni Dempster életben tartásáért.

A veterán színész a helyszínen maradt azután is, hogy a mentők megérkeztek, és amikor a súlyos állapotba került fiatal kocogó szívét sikerült ismét stabilan működésbe hozni, kifejezte elismerését a mentősöknek, közölve: "Nagyszerű munka volt, fiúk".

Az ügyvédként tevékenykedő Dempster a The Sunnak - a legnagyobb brit bulvárlapnak - elmondta, hogy semmire nem emlékszik az életveszélyes kalandból, azt is a mentősök mondták el neki, hogy Dustin Hoffmannak köszönheti életét.

A színésznek egy tízmillió font (3,6 milliárd forint) értékűre becsült luxuslakása van a Hyde Parkhoz közeli, előkelő Kensington negyedben, és gyakran látni őt, amint a parkban sétál.