Zongorista a város felett

2012-06-10 06:15:00 szorenyi.p

hírkép

A többi között rendhagyó zongora-előadással ünnepelte a budapesti Kempinski Hotel 20. születésnapját. A világhírű magyar zongoraművész a szálloda tetején játszott egy viharos szólót. A felhőt csak azért nem karcolta, mert az nem volt. Közben bemutatták a szálloda új logóját is, amelyet szintén művészek készítettek el. A sütiről már nem is beszélve.



Az idén 20 éves Kempinski eltökélt szándéka, hogy egy különleges süteménnyel ismerteti meg a magyar vendégeit. A cupcake sokak számára ismeretlen még Magyarországon, külföldön viszont annál nagyobb népszerűségnek örvend. A cupcake tulajdonképpen egy egyszemélyes torta, tökéletesen elegendő adag egy embernek, a dekoráció pedig önmagáért beszél. A cukorbevonat és a cukorbogyók gyakori díszek. Az első utalás a cupcake-re 1796-ból származik: említést tesz egy konyhai dolgozó egy csészében kisütött minitortára. Magát a nevet 1828-ban dokumentálták először.

Amúgy a hotel megadta a módját a sajtó számára. Havasi Balázs felhőkarcolói magasságban játszott, zongorájának hangja szinte egész Budapestet bejárja.

Közben bemutatták a jubileumi logót is. Ezt sem bízta a véletlenre a Kempinski Hotel Corvinus Budapest. Olyannyira, hogy fiatal művészek között hirdetett pályázattal találták meg a legmegfelelőbbet. A beérkezett 18 pályaműből 4-re a Facebookon lehetett szavazni. Végül is az összes fórumon ugyanaz került ki győztesként, Tóth Teodóra tervéről van szó.