Schmitt Pál és Orbán Viktor egy arab bárban

2012-06-16 06:05:00 szorenyi.p

hírkép

Jordánia kiemelten fontos partnere Magyarországnak - mondta Orbán Viktor azon a rendezvényen, amelyen egy budapesti, jordán tulajdonú szállodát nyitottak meg. A kormányfő "Isten-tisztelő emberek békés egymás mellett éléséről és kölcsönös tiszteletéről beszélt".



A kormányfő azt is kiemelte, a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepsége két sikeres diák köszöntése is egyben, hiszen a szálloda tulajdonosai hazánkban tanulmányokat folytató egykori diákok (Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a Mellow Mood Hotels tulajdnosai), akik megszerettek bennünket magyarokat, és alulról építkezve lettek sikeres üzletemberek. Mindig öröm számunkra, ha tehetséges emberek megtalálják Magyarországon a számításukat - fogalmazott.

Orbán Viktor szerint külön öröm, hogy a Klotild Palota újjáépítésével a jordániai üzletemberek a kommunizmus előtti Budapest hangulatából csempésznek vissza hangulatot a városba.

A jordán-magyar kapcsolatokról szólva Orbán Viktor kifejtette, Jordánia kiemelten fontos partnere Magyarországnak, amelynek népe és uralkodója is mindig a békére törekedett.

Jordánia tiszteletbeli konzulja, Zaid Naffa köszöntőjében tolmácsolta II. Abdullah király üdvözletét. A konzul kiemelte 2010-ben Orbán Viktor és pártja demokratikus forradalmat hajtott végre és ezt követően teljesítette ígéretét, hogy nyit a kelet és az arab világ felé. Jordánia megértette a miniszterelnök üzenetét és fogadókész erre. A kapcsolatok fejlődésének egyik jele a mai szálloda-megnyitó is.