Kínos botrány az Operában

2012-06-26 10:36:00 szorenyi.p

hírkép

Balogh Zoltán miniszter jelenlétében lezajlott, kemény szóváltásba torkollott az Operaház évadzáró társulati ülése. Tokody Ilona, A Magyar Operaénekesek Egyesületének alelnöke vitába szállt Ókovács Szilveszter kormánybiztossal.



Először az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán még több pénzt ígért a kultúrának és erre tapsot is kapott a társulattól. Utána azonban Ókovács Szilveszter kormánybiztos már rosszalló huhogást is magáénak tudhatott. Ezek után jött Tokody Ilona.

Arról beszélt, hogy olcsóbb egy jól működő társulatot fenntartani, mint vendégművészeket foglalkoztatni. Arra kérte a kormánybiztost, hogy előadók és gazdasági szakemberek részvételével nyílt színi vitán beszéljék át a gondokat. Végezetül pedig az emberi méltóság és az operaház művészeinek tiszteletéért emelt szót.

Tokody hatalmas tapsot kapott a jelenlévő művészektől, de Ókovács Szilveszter nem díjazta alakítását. A kormánybiztos tiltakozott, mondván, menjen az irodájába, ha közölni szeretne valamit. További részletek - köztük, hogy az MTI miképpen számolt be az eseményről - a Hír24 összefoglalójában olvashat. A közjátékról videó is készült, amelyet az ATV tett közzé.