Miért kell összeírni az iskolák lovait?

2012-07-05 09:23:00 szorenyi.p

hírkép

5 munkanapot kaptak az iskolák arra, hogy összeírják hány lovat tartanak.  Legalábbis erről hivatalos beszámolót kell küldjenek az illetékes minisztériumnak. A kissé életszerűtlen intézkedést a tomboló vakáció közben hozta meg az EMMI - számol be a Hír24.



Az Emberi Erőforrások Minisztériumnak sikerült a vakáció csúcspontján egy fontos és halaszthatatlan feladatot találnia a minisztériumnak. Július 9-ig adtak határidőt az iskoláknak arra, hogy írják össze, hány ló tartozik hozzájuk. Arra kérték a címzetteket, hogy mérjék fel a lovas ágazathoz tartozó állami ingatlant, földterületet, ingóságokat, lóállományt.

Az indoklás szerint az érintett minisztereknek az egységes vagyongazdálkodás érdekében javaslatot kell tenniük egy állami lovaságazati vagyonkataszter létrehozására.

A napokban hasonló levelet küldött a kórhá­zaknak a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet. Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó intézet arra szólította fel az egészségügyi intézményeket, hogy számolják össze: hány ló található a kórházukban - számol be a Hír24, ahol elolvashatja a rendelet indoklását is.