Új lovat kapott Berki Krisztián

2012-07-06 08:34:00 szorenyi.p

hírkép

Új sporteszközt, pontosabban lótestet kapott Berki Krisztián, a lólengés kétszeres világbajnoka, így már ugyanolyan típusú szeren készül a nyári londoni olimpiára, mint amilyenen versenyezni fog majd a játékokon.



Ezt a fajta lovat Berki már tavaly is megkapta, a májusi Európa-bajnokságon - ahova ugyanaz a cég szállít, mint az olimpiára - azonban kiderült, hogy a támaszkodórészen jóval puhább a bőr, így ugyanannak a gyakorlatnak az elvégzéséhez nagyobb erőkifejtésre van szükség.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára emiatt többször tárgyalt a gyártóval, mostanra a cég kicserélte a lótestet. "Mindenben szerettünk volna százszázalékosat nyújtani a versenyzőknek, úgy vélem, ez sikerült" - mondta a főtitkár.

Kovács István vezetőedző azt mondta, időben érkezett meg az új ló, Berkinek és Hídvégi Vidnek - aki szintén lovon versenyez majd Londonban - így lesz elegendő ideje megszokni a szert.

Berki és Hídvégi, valamint a harmadik magyar tornász, Böczögő Dorina július 21-én utazik Londonba, a férfi selejtezőre 28-án, a nőire pedig 29-én kerül sor.