Pozsonyból származik a szadista

2012-07-14 14:21:00 j.protic

hírkép

Bebizonyosodott, hogy az amerikai feleségét 10 éven át rabszolgaként tartó Peter Lizoň Pozsonyból származik. Apja országos hírű mikológus.



A szlovák belügyminisztérium a JOJ televíziónak megerősítette hogy Peter Lizoň szlovák állampolgár volt, aki a kilencvenes évek végén az Egyesült Államokba távozott.

Lizoňt a napokban nyugat-virgíniai farmján tartóztatta le a helyi rendőrség. Neje azt vallotta, hogy a férfi tíz évig láncra verve, rabszolgaként tartotta őt és változatos módszerekkel kínozta. Az amerikai sajtó nagydobra verte, hogy a nyomózók kínzással gyanúsítják a férfit. Az ottani lapok szerint állítólag brutálisan kínozta a feleségét: a mellére forró serpenyőt szorított, és arra kényszerítette, hogy láncra verve szülje meg a gyermeküket. A nőnek sikerült megszöknie a farmról, így derült fény az amerikaiakat is sokkoló esetre, mely az egész világsajtót bejárta.

A szlovák sajtó kiderítette, hogy Peter gyermekkorában egy csendes pozsonyi utcácskában élt. A megadott címen ma már új ház áll, a szomszédos épületek lakói közül senki nem emlékszik a hajdani szőke fiúra.

Apja, aki országos hírű mikológus (gombaszakértő), illemtudó polgárt akart nevelni a fiából. Legközelebbi hozzátartozói nyilván maguk sem értik, hogyan válhatott szadista monstrummá - írja a noviny.sk szlovák hírportál..