Van, aki 300 ezer dollárt keres hetente

2012-07-16 08:16:00 szorenyi.p

hírkép

Didier Drogba azt mondta, hogy nem a pénzért igazolt Kínába. Lehet, de az elefántcsontparti futballista heti 300 ezer dollárosos fizetése magáért beszél. A Chelsea csapatától a BL megnyerése után a kínai Super League-ben szereplő Shenhua együtteséhez  szerződött focista nem fog szűkölködni.



"Azért szerződtem ide, mert az elnöknek, a klubnak ambiciózus tervei vannak és én szeretnék aktívan közreműködni a kínai labdarúgás fejlesztésében" - olvasható a 34 éves csatár nyilatkozata az As című spanyol sportnapilap honlapján.

Szombaton több száz rajongó fogadta a sanghaji repülőtéren a játékost.

Drogba nyolc év után köszönt el a londoni csapattól, amely a német Bayern München elleni májusi müncheni Bajnokok Ligája-döntőben az ő hajrában szerzett góljával harcolta ki a hosszabbítást, majd végül az általa értékesített 11-essel nyerte meg a büntetőpárbajt.

A 16 csapatos kínai élvonalban jelenleg a 13. helyen álló gárdában játszik a 34 éves Drogba korábbi csatártársa, a 33 esztendős francia Nicolas Anelka is, akivel négy szezonon keresztül futballozott együtt a Chelsea-ben.