Elképesztően csúnyák a szépségkirálynők

2012-07-21 12:18:00 j.protic

hírkép

Elégedetlen volt egy kínai szépségverseny végeredményével a közönség, a szervezők ezért megismétlik a megméretést, amely országos vitát kavart az ázsiai országban.



Mivel a csunkingi verseny győztesei rengeteg bírálatot kaptak a blogolóktól és más felületeken, az a döntés született, hogy közvetlen szavazással új szépségeket választanak a három korábbi helyett - közölték a szervezők, hogy megnyugtassák a kedélyeket. A versenyből nemcsak a királynőt és két udvarhölgyét, hanem további három nőt is kitiltottak, de a három eredeti győztest nem fosztják meg attól a lehetőségtől, hogy részt vegyenek az országos versenyen.

Kínában óriási vihart kavartak a győztesekről közzétett képek, kommentárok tömegét fűzték hozzájuk az internetezők. Megjegyezték például, hogy az egyik olyan öregnek néz ki, hogy akár az oldalán álló győztes anyja lehetne. Mások azt jegyezték meg, hogy elhagyják a várost, ha ilyenek a szépség ismérvei arrafelé.Csunking amúgy ismert a helyi nők szépségéről: arrafelé keveset süt a nap, ezért a nők bőre szokatlanul világos, ez pedig fontos eleme a szépségnek Kínában.

A botrány súlya alatt megtörve a zsűri egyik tagja végül beismerte, hogy "külső nyomás" nehezedett rájuk, nem az ítészek mondták ki a végső szót.