Egy hétig kerestek egy magyar lányt Máltán

2012-07-28 15:56:00 szorenyi.p

hírkép

Bugibba máltai településen megtalálták azt a 18 éves magyar lányt, akit vasárnap óta eltűntként kerestek a szigetországban. Részleteket még nem közöltek. Révész Ágnes hozzátartozói a hét elején felhívást tettek közzé, miután a lány nem adott életjelt magáról. Korábban Máltán holtan találtak egy orosz lányt, akit szintén eltűntként tartottak nyilván. A magyar lány március óta él a földközi-tengeri szigetországban a nagybátyja családjánál.



Hivatalos megerősítést a hírről a magyar külügyminisztérium még nem kapott, de ez várhatóan hétfőig megérkezik - mondta az Indexnek Kaleta Gábor, a minisztérium sajtóosztályának vezetője. Ekkortól hivatalosan is lezártnak tekintik az ügyet, amit a külügy a máltai tiszteletbeli konzulon keresztül követett figyelemmel.

A magyar lány korábban több üzenetet is küldött Facebookon az édesanyjának, azonban ezek egymásnak is ellentmondtak: először azt írta, hogy nem akar hazamenni, és hagyják békén, mert jól érzi magát ott. Az édesanya szerint azonban ezeket az üzeneteket a lány nem önszántából írta, ezért ő is kiment Máltára keresni az eltűnt lányt. Pénteken a lány már azt írta, hogy hiányzik neki az édesanyja, és haza akar menni.

Néhány nappal korábban egy orosz lány is eltűnt. Polina Rahmant valószínűleg megölték, feltehetően az ő holttestét találták meg a héten a Villa Rosa közelében lévő Paceville-ben.