Elefántháton ment az erdőbe a szépségkirálynő

2012-08-04 13:18:00 superadmin

hírkép

Thaiföldre rengetegen utaznak évről évre, ám kevesen vannak, akik elefántháton indulnak kirándulni. Miss Éden azonban nem habozott, egy jókora ormányos hátán indult meghódítani az Ezüst-tó környéki erdőket.



Az elefánt Thaiföld egyik nemzeti szimbóluma. A szerencsét jelképező állatok többnyire ma már nem a fakitermelésben, hanem az idegenforgalomban „vállalnak” munkát, turistákat szórakoztatnak.

A magyar szépségkirálynő Pattayán próbálta ki az ország egyik fő attrakcióját, az „elefántogolást”, azaz elefántháton való lovagolást. A móka egy kis ismerkedéssel és elefántetetéssel kezdődött. A barátságra nem kellett sokat várni: amint a szeretetre méltó, szokatlanul intelligens, hatalmas teremtmény megpillantotta Kitty kezében a banáncsomagot, a lány nyomban a szívébe lopta magát.

Az etetés után egy közel fél órás túra következett, melyet a magyar Miss Éden - királynőhöz méltóan – kísérettel, az édesapja társaságában élvezhetett. Az óriási állat nyakában ült a hajcsár, aki mint megtudtuk, egész életében kíséri az elefántot. A hajcsár mögött volt egy kis faketrec, ebbe szuszakolódott be Kitty és édesapja.

„Már a felszállás sem olyan egyszerű, külön lépcsős kis építmények vannak, amiről rá lehet lépni az elefánt hátára, és betornázni az embernek magát a ketrecbe. Azonban sokkal jobban meglepődtem menet közben, mikor az idomár egyszer csak leugrott az elefántról, s a vicc kedvéért egy kicsit elhagyott minket. Ekkor az édesapámnak kellett vezetnie az elefántot. Még jó, hogy ott volt velem, mert én még nem vagyok ilyen jó sofőr. Később aztán kiderült, csak fotót akart csinálni rólunk az idomár, azért pattant le az elefántról. A túra végén aztán még ennél is jobban megleptek a szervezők. Az elefánt az ormányával búcsúzóul átölelt, s felkapott a levegőbe. ĺgy köszönt el tőlem” – nyilatkozta még mindig izgatottan a Világszámnak a szépségkirálynő.



Már a felszállás sem olyan egyszerű, külön lépcsős kis építmények vannak, amiről rá lehet lépni az elefánt hátára, és betornázni az embernek magát a ketrecbe.