Tömegverekedés egy koccanás után

2012-07-31 16:42:00 j.protic

hírkép

Tömegverekedéssé, majd lövöldözéssé fajult egy egyszerű közúti baleset a szlovákiai Rozsnyó központjában. Két autó koccant össze, az egyik gépjármű utasa a helyszínen elismerte vétkességét. Ezt követően tört ki a verekedés. - adja hírül a topky.sk hírportál .



Szemtanúk szerint az okozta az összetűzést, hogy egy futárszolgálat autója összeütközött a kereszteződésben egy szabályosan közlekedő Lada gépkocsival. A fiatal sofőr elismerte hibáját, ám a Lada vezetője rátámadt és ütlegelni kezdte.

Nemsokára a környező lakásokból a helyszínre sereglett mintegy negyvenen személy, akik csatlakoztak a támadóhoz, tettlegesen bántalmazták a vétkes sofőrt és férfi útitársát. Többen fenyegetően léptek fel a jármű női utasaival szemben is. A futárszolgálat autójában két fiatal lány ült, akik nagyon megrémültek. "Két vagy három lépcsőházból cigányok hordája rontott ránk, hogy megöljenek" - állította az egyik sértett a JOJ televíziónak.

A fiatal sofőr önvédelemből gázpisztolyt rántott elő, és több lövést is leadott. Ezután az autó utasaival együtt a rendőrségre menekült.

A támadók ezalatt kirabolták és elkezdték széttörni a fiatalok autóját. A futárszolgálat tulajdonosa szerint eltűnt az utasok személyes holmija, telefonja, készpénze. A bántalmazott fiatalok kára legkevesebb 1 000 euró.

A roma támadók szerint nem így történt az eset. Azt mondják, a fiatal sofőr és barátja támadt rájuk, ők csak védekeztek. "Megijedtek, majd nekünk estek. A barátomat támadták meg elsőként" - hangoztatta az egyik verekedő. A rendőrségnek kell megállapítania ki mond igazat....