Hullarészeg volt a nő

2012-08-02 19:06:00 j.protic

hírkép

5,72 ezreléknyi alkoholt mértek a rendőrök egy 43 éves cseh nő vérében, akit csütörtökön délelőtt a morvaországi Otrokovicében ellenőriztek.



A nőre az otrokovicei vasútállomás közelében találtak rá, mert lábai felmondták a szolgálatot. Miután a járókelők kihívták a rendőrséget, azok az első mérés után azt hitték, hogy a műszerük romlott el. A néhány perc múlva megismételt mérésnél azonban a szonda 5,72 ezreléket mutatott ki, s ezt egy későbbi vérvizsgálat is megerősítette - közölte Petr Jaros, a zlíni régió rendőrségének szóvivője.

A kihívott mentőorvos erős alkoholmérgezést állapított meg, és azonnal kórházba utalta.

Az utóbbi évek statisztikái azt mutatják, hogy a Zlíni, illetve a szomszédos Olomouci régióban az alkoholfogyasztás a legmagasabbak közé tartozik Csehországban. Az Olomouci régióban tavaly 100 ezer lakosra 138, míg a Zlíniben 129 súlyos alkoholmérgezés jutott.

Ezekben a régiókban tartják nyilván a legsúlyosabb csehországi alkoholmérgezéseket is. Tavaly áprilisban egy 31 éves vsetíni férfinál 7,78 ezreléknyi alkoholt mutatott ki az alkoholszonda. Az abszolút rekordot egy Milan Curda nevezetű egyén tartja a közeli Semily városból, akinél 2005-ben 7,9 ezreléknyi alkoholt mértek.

Orvos szakértők szerint ők csak a szerencsének köszönhetik életüket. Az emberek döntő része négy ezreléknyi alkohollal a vérében már öntudatlan állapotba kerül, s egyszerűen elalszik.

A prágai sajtó szerint a világrekordot egy lengyel férfi tartja, akinek vérében állítólag 12,3 ezreléknyi alkoholt találtak.