Ne bántsátok a hőseinket!

2012-08-08 21:50:00 mennyei

hírkép

Nehéz a bálványok sorsa. Ha egyszer már megmentették a hazát, győztek párszor az olimpián, soha ki nem kaptak a ringben, mindig nyertek a volán mögött ülve, nem tudhatják, meddig kell még csinálniuk.



Azért szörnyen nehéz nekik, mert nem addig csinálhatják, ameddig kedvük van. Mert imádjuk őket. Mert nem okozhatnak csalódást. Mert istenek, nem emberek. A hős soha nem kaphat ki.

Azt meg senki nem tudhatja, mikor elég. Mikor kell azt mondani, hogy már profi világbajnok vagyok, mindent elértem, nincs nálam jobb ökölvívó, nem kockáztatom a vereséget. Mikor értelmetlen visszaülni a kormány mögé, mert csak mosolyognak a többiek rajtunk a pályán. Nagyon nehéz, mert ki szereti belátni, hogy a nyugdíjszelvényt kell már vagdosni, és élvezni azt, hogy a hódolók isszák a szavainkat a művelődési központokban. Cserébe örökké úgy emlékeznek majd ránk, mint aki mindent elért, aki mindig győzött. Kincsem, akit nem lehetett legyőzni.

Milyen könnyű a háborúban, ott a hősök egyszerűen meghalnak.

A túlélő hősökkel kegyetlenül tud bánni a tömeg. Száműzik, bevádolják, kritizálják. Pedig soha nem szabad feledni, hogy miket vittek véghez, hogy milyen sokat adtak nekünk.

Nem szabad őket bántani. Hadd maradjanak igazi hőseink.