A világ legnagyobb whiskysüvege

2012-08-18 08:44:00 j.protic

hírkép

Összesen 228 liter whisky fér abba a speciális whiskysüvegbe, amelyet skót megrendelésre készítettek Csehországban - közölte Radek Vána, a Kavalierglass üveggyár képviselője Prágában.



A hatalmas üvegpalackot a Svetlá nad Sázavou városkában működő Kavalierglass és a Bomma üveggyárak legjobb szakemberei készítették a skóciai Edrington Group whiskygyártó megrendelésére. A kézi fúvókkal készült üveg 1,7 méter magas és több mint 50 kilogrammot nyom.

"Az üveg rövidesen bekerül a Guinness rekordok könyvébe. Ez lesz az első cseh üvegtermék ebben a könyvben" - hangsúlyozta Vána.

Az Edrington Group, amely egyebek között a Famous Grouse whiskyt gyártja, ezzel szerette volna lepipálni a konkurens Jack Daniels márkát, amely az eddigi rekordot tartotta. A Jack Daniels legnagyobb üvegébe 174 liter ital fért bele.

A cseh óriásüveget már elszállították az Edinburgh közelében lévő Glenturret whiskyégetőbe, ahol eredeti skót whiskyvel töltötték meg. A legrégibb skót whiskylepárló ezzel ünnepli megalapításának 107. évfordulóját.

Az óriási whiskysüveg része lesz a Glenturretben lévő szakkiállításnak, amelyet évente több mint 200 ezer ember keres fel.