Hétvégén még nyaralhatsz!

2012-08-30 20:04:00 szorenyi.p

hírkép

Bár szombaton, szeptember elsején a naptár szerint megkezdődik az ősz, a hétvégén még több helyen is 30 fok felett alakul a maximumhőmérséklet.



Pénteken az ország nagy részén folytatódik a napos, csapadékmentes idő, a Dunántúlon viszont ismét lesznek felhős területek, a nyugati határszélen akár hosszantartó, erősen felhős időszakok is. A délutáni órákban az Alpokalján, az Őrségben itt-ott zápor, esetleg zivatar is lehet. A Kisalföldön, a Bakonyban és az Alpokalján északnyugatira forduló szél megerősödik, másutt időnként megélénkülő délkeleti szél várható.

Mindeközben a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 14 Celsius-fok között, északnyugaton 15 fok felett, északkeleten 9 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában 29-34 fok lesz, északnyugaton 29 fok alatt valószínű.

Szombaton többnyire napos idő várható. Nyugaton lehet helyenként erősebben felhős az ég, itt zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29-34 fok lesz, de az Alpokalján ennél több fokkal hűvösebb idő várható.

Vasárnap az ország legnagyobb részén túlnyomóan napos, fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható, ugyanakkor a Dunántúl nyugati felén több lesz a felhő, és ott egy-egy zápor is előfordulhat. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet várhatóan 9-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-33 fok lesz - írta a meteorológiai szolgálat.