Kísértet akadályozta a feladat megírásában

2012-09-02 10:19:00 j.protic

hírkép

Halottnak nyilvánítás, vulkánkitörés, polgárháború - egyebek közt ilyesmikkel magyarázzák brit egyetemisták, hogy miért nem készültek el határidőre dolgozatukkal.

 



John Curry egyetemi tanár 14 évnyi gyűjtéséből tett közzé szélsőséges csokornyit a brit Metro újság. Curry szerint az olyan magyarázkodás, miszerint a kutya megette a leckét, már a múlté, a diákok egyre meghökkentőbb eseményeket ötlenek ki. Akadt, aki azt hazudta, hogy tévedésből letartóztatták, mert kínai kémnek hitték. Egy másik hallgató azzal hozakodott elő, hogy az indiai kormány halottnak nyilvánította és megpróbálta lefoglalni brit otthonát. A diák halotti bizonyítvánnyal még igazolta is állítása első felét.

Egy harmadik diák - a legelképesztőbb magyarázatkategóriából - azzal indokolta leckéje hiányát, hogy meghalt kedvenc számítógépes játékának, a World of Warcraftnak a hőse, és emiatt annyira elkeseredett, hogy képtelen volt gondolkodni.

Egy negyedik hallgató szellemes kifogással állt elő: azt mondta, hogy kísértet akadályozta meg a leckeírásban. "Elfogadtam a magyarázatát, mert a diák szentül meg volt győződve arról, hogy valóban kísértetet látott" - idézte a lap Curryt.

"Valójában rokonszenvesebb számomra, ha valaki becsületesen megmondja, nem végezte el a házi feladatát. Ez azonban ritka, eddig csak egyszer fordult elő" - jegyezte meg 14 évnyi tapasztalatait összegezve John Curry, aki a Bathi Egyetemen okítja informatikára a hallgatókat.