Tornádó pusztított New Yorkban

2012-09-09 11:16:00 j.protic

hírkép

Két tornádó is pusztított szombaton, helyi idő szerint délelőtt New Yorkban: az első Queensben, a második pedig tíz perccel később Brooklynban okozott riadalmat.



Az Egyesült Államok legnépesebb városában rendkívül ritkán fordul elő, hogy tornádó alakuljon ki. A második, erősebb tornádó, amelyben a szélsebesség meghaladta a 177 kilométer/órát, házakat rongált meg, és fákat csavart ki a földből gyökerestül. Személyi sérülésről nem érkezett hír.

A rossz időjárás miatt el kellett halasztani a férfi elődöntőt és döntőt, valamint a női döntőt is a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon, az év utolsó Grand Slam-tornáján. A túlságosan erős szél miatt a címvédő szerb Novak Djokovic és a negyedik kiemelt spanyol David Ferrer elődöntőjét az első játszma után félbeszakították, s vasárnapra tették át.

Gyakorlatilag az Egyesült Államok egész keleti partvidékét elborították a felhők. Washingtonban több tízezren maradtak áram nélkül a heves viharok következtében.

Az amerikai meteorológiai intézet előrejelzése szerint a nap folyamán további tornádók kialakulására, viharos szélre és heves zivatarokra lehet számítani.