Nem alkalmaznak férfiakat egy gumiszervízben

2012-09-17 09:20:00 szorenyi.p

hírkép

Kizárólag nők dolgoznak egy autógumi-szervizben Texasban, de nem csáberejükre alapozták az üzleti sikert, hanem a fizikaira. Bizonyítani akarják, hogy a gyengébb nem is képes tökéletesen megbirkózni olyan munkával, amely hagyományosan férfiúinak számít.



Az abroncsszervizben hét nő dolgozik, és emelgeti esetenként a legnehezebb teherautó-gumikat is. A vállalkozás nagyon sikeres, pedig helyén korábban is gumiszervizek voltak, ám mindegyik lehúzta a rolót a gyenge forgalom miatt.

Nem holmi bikinis munkaruhájú autómosóról van szó, hanem teljesen normális szervizről, és a vendégkör nemcsak férfiakból áll. Ugyanakkor akad néha olyan férfi, aki fejcsóválva megjegyzi, hogy a nőknek konyhában a helyük, nem lenne szabad férfi munkával bajlódniuk. Az ilyen megnyilvánulás csak erősíti a dolgozók eltökéltségét.

"Szilárd meggyőződésem, hogy nők is el tudják végezni mindazt, amit a férfiak. Négy fivérem van, mindent meg tudok csinálni, amit ők" - idézte a még csak 19 éves Andrea Rodrigezt, a szerviz vezetőjét a Yahoo amerikai hírportál