Szerbiába igazol a magyar kajakosok krémje

2012-09-20 20:20:00 szorenyi.p

hírkép

Benedek Dalma biztosan, Janics Natasa valószínűleg szerb színekben versenyez tovább. A magyar sztárkajakosok egyelőre nem indokolták a döntésüket, de mindkettőnél sejthető a háttér.



Benedek Dalma eddig háromszor próbálkozott azzal, hogy magyar színekben kijusson az olimpiára, de sosem vitték el, pedig többszörös világbajnok. Janics Natasa pedig idén magához képest leszerepelt Londonban, nem szerzett aranyérmet.

Délután arról értesültem, hogy a férj, Andró külföldön akarja az edzői pályafutását folytatni, a felesége, Douchev-Janics Natasa pedig szeretne mellette maradni. A Magyar Kajak-kenu Szövetséghez szeptember 30-áig be kell nyújtani egy átigazolás iránti kérelmet, majd a hazai szövetségnek mindezt november 30-áig a nemzetközi szövetség felé is továbbítania kell. Mi van akkor, ha a magyarok ezt elutasítják? Jövőre nem versenyezhet a nemzetközi viadalokon, viszont egy év kihagyás után már nem kell végigjárni ezt a procedúrát - nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Petrovics Kálmán, Janics szegedi klubjának igazgatója.

Benedek Dalma már korábban bejelentette távozását. A 30 éves versenyző elköszönt klubjától, az MTK-tól, és benyújtotta a szövetségnek a szerb Dusan Ruziciccsel augusztusban kötött házasságát tanúsító okmányt. Éppen ezért neki biztosan nem kell egy évet kivárnia.

A magyar szövetségtől megerősítették Benedek távozását. Janics Natasáról pedig Ábrahám Attila, a Magyar Kajak Kenu Szövetség főtitkára azt mondta: "mi is úgy tudjuk, hogy Natasa férje Szerbiában kapott edzői állást, amihez gratulálunk. Ilyen fejlemények után nem lenne meglepetés, ha felesége és gyermeke követni szeretné őt. Ez azonban véleményem szerint nem jelenti automatikusan azt, hogy Natasa szülőhazája színeiben folytatja a kajakozást".