Évekig nem ürítettek egy utcai postaládát

2012-10-02 08:05:00 j.protic

hírkép

Huszonhárom éven át elkerülte a postások figyelmét egy utcai levélszekrény Nagy-Britannia egyik legforgalmasabb vasútállomásán.



Az 1989-ig visszanyúló levelekre a birminghami New Street vasútállomás felújítását végző munkások találtak rá, amikor elmozdították a postás szem számára láthatatlan levélszekrényt. A "megtalálók" nem értik, hogy a jól látható helyen lévő postaláda, miként kerülhette el a postások figyelmét az elmúlt két évtizedben.

A brit királyi posta idén lezárta a levélszekrényt, miután az utasok panaszkodni kezdtek amiatt, hogy a láda szűk nyílásába beszorul az ujjuk. "Hogy őszinte legyek, fogalmunk sem volt arról, hogy ott van" - ismerte el a cég egyik munkatársa.

A brit vasúthálózat fenntartásáért felelős cég szóvivője szerint a levelek egy részét Ausztráliába, valamint az Egyesült Államokba címezték, és még megannyi barátoknak, illetve családtagoknak szánt képeslap hevert a vastag koszréteg alatt.

A királyi posta illetékeseit is megdöbbentette az eset, és közölték, mindent megtesznek azért, hogy a levelek eljussanak a címzettekhez - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.