Bevallotta, hogy meleg a híres bokszoló

2012-10-06 08:11:00 szorenyi.p

hírkép

A 31 éves Puerto Ricó-i Cruz az első aktív profi bokszoló, aki nyíltan felvállalta homoszexualitását. A sportoló eddigi 20 profi mérkőzéséből 18-at megnyert, kilencet KO-val. A WBO ranglistáján már a negyedik helyen áll, ő birtokolja a szervezet interim Latino-övét is, október 19-én Jorge Pazosszal bokszol majd címmeccsen.



Mindig is büszke voltam és leszek arra, hogy Puerto Ricó-i vagyok, mint ahogy arra is, hogy meleg vagyok" - írta egy közleményben Orlando Cruz, de nem indolkolta, miért csak most szánta rá magát erre a lépésre.

„Azt akarom, hogy úgy nézzenek rám, mint bámilyen más emberre. Profi sportoló vagyok, aki mindig a legjobbját nyújta a ringben. Szeretném, ha ezek után is a sportszerűségemért, technikámért és jellememért néznének. És azt is szeretném, hogy tudják azok a gyerekek, akiket szekálnak, hogy belőlük is lehet bámi, még profi bokszoló is" - folytatta.

Más sportágakban sem vállalják ezt be sokan, nemrég egy német első osztályú futballista beszélt arról, hogy fél a megbélyegzéstől és a média hadjáratától, ezért rejtőzködik, több Bundesligában játszó társához hasonlóan.