Hamburger – ötezer dollárért

2012-10-13 20:51:00 j.protic

hírkép

 

Egy közönséges hamburger néhány száz forintba kerül, és egy darált húsdarabot tartalmaz félbevágott zsemlében. A legdrágább hamburgert - a FleurBurgert - viszont Las Vegasban árulják, ötezer dollárért. Ez átszámítva több mint egy millió forintnak felel meg.

 



A tvnoviny.sk hírportál szerint a FleurBurger a legminőségibb húsból és mártásból készül (foie gras - speciális módon tenyésztett, hízott kacsa- és libamájat jelent), s automatikusan jár hozzá egy üveg 1990-es évjáratú Chateau Petrus bor is.

Mélyen a zsebbe kell nyúlni a Kobe Beef hamburgerért is, bár a képzeletbeli lista második helyén álló, speciális marhahúst tartalmazó burger "csak" 777 dollárba, azaz 600 euróba kerül. A marhahússzelet mellett jutott bele homár, hagyma, minőségi penészes sajt, prosciutto, és százéves balzsamecet is. Ez egy Kobe Beef burger.

A toplista harmadik helyén a Douche Burger áll, 666 dolláros árral (513 euró). New Yorkban árulják, ebből sem hiányozhat a foie grass töltelék, Gruyére-sajtot, homárt, kaviárt és Barbecue-szószt is tartalmaz a szemre annyira azért nem esztétikus hamburger.