Ünnep az Irhás-árok partján

2012-10-26 11:14:00 V.J.

hírkép

2012. október 27-én nagyszabású rendezvény keretében adják át az Irhás-árok megújult szakaszát. A Dél-budapesti régió vízrendezése (KMOP-3.3.1/C-2009-0001) projekt egyik meghatározó eleme volt az Irhás-árok felújítása.



Az itt lakók és az erre közlekedők már régen várták a pillanatot, hiszen az elhanyagolt meder, az árvízveszély és a sok lerakott hulladék szinte lehetetlenné tette a természet szépségének élvezetét és az itt élők életét. A projekt - melynek célja a helyi és térségi jelentőségű vízrendszerek rekonstrukciója és fejlesztése - európai uniós támogatással valósult meg. A beruházásnak köszönhetően csökken a jelentős mennyiségű, hirtelen lezúduló csapadék okozta medererózió.A hat budapesti patak közül talán ez a legismertebb és immár a leginkább biztonságos. A megújulást és a projektzárást köszöntheti mindenki, aki szombaton délután egy órakor kilátogat a XI. kerület, Gazdagréti út - Nagyida köz sarkán felállított rendezvénysátorba, hiszen egész délután tartanak a színes és érdekes rendezvények.

A borongós idő ellenére is érdemes tehát eljönni, hiszen szívet-lelket melengető programok várnak minden érdeklődőt. A színpadon fellépnek majd a Budapest Csillaga tehetségkutató verseny legjobbjai és valószínűleg nem fogunk unatkozni a világ legszebb patakjait bemutató interaktív és izgalmas előadások során sem. A szépséges patak kapcsán igazi szépségek is felvonulnak, hiszen itt rendezik meg a Miss Éden környezetvédelmi szépségverseny döntőjét is. Lesz különleges környezetvédelmi divatbemutató, és persze nem maradhatnak el az izgalmas játékok sem még izgalmasabb nyereményekért.