A szülőket hibáztatják a gyerekek haláláért

2012-10-26 13:47:00 j.protic

hírkép

A kuvaiti, 3 éves Asma és 6 éves Mariah szeptemberben a Pozsony melleti, szenci (Senec) aquaparkban fulladtak bele az egyik medencébe, amiért a szlovák rendőrség a szüleiket hibáztatja.

 

 



Az elhunyt kislányok szülei ellen vádat emeltek – tájékoztatott a Markíza kereskedelmi televízió esti fő hírműsora.

A gyászoló szülők jelenleg Kuvaitban tartózkodnak – adja hírül a cas.sk portál. . Az ügyészség elutasította a vádemelés elleni panaszukat. A hatóságok az aquapark munkatársai közül senkit sem vádoltak meg.

A borzasztó eset szeptember elején történt. A tragédia idején a kuvaiti gyerekek szülei a medencétől hozzávetőleg 15 méterrre található büfében tartózkodtak. A sekély vízben lubickoló lányok eddig ismeretlen okokból a védőkorláton átestek a 120 cm mély vízbe, ahol fuldokolni kezdtek. Érthetetlen, hogy bár a közelükben több tucat strandoló tartózkodott, senki sem vette őket észre, és nem sietett a segítségükre.

A kuvaiti család Pöstyénben (Piešťany), az ottani fürdőben töltötte a nyári vakációját, ahonnan átruccant Szencre. Magánszemélyeknél lakott, és két hetesre tervezte a szlovákiai tartózkodását. Egyik szülő sem tudja megmagyarázni, hogy valójában mi, miért is történt azon a végzetes napon, amikor egy pillanat alatt elveszítették a gyermekeiket.