Megfogták a pofátlan telefontolvajt - videó

2012-10-27 18:24:00 szorenyi.p

hírkép

Elképesztően gyors mozdulat, hidegvér és gátlástalanság - ez jellemzi az a rablást, amelyet egy 20 éveiben járható fiatalember követ el a budapesti metrón. A pár másodperces rablást valaki mobiltelefonnal felvette. Ennek alapján a rendőrség elfogta a 28 éves férfit.



Hihetetlen videó terjed az interneten. Egy 20 év körüli férfi kirabol egy lányt. Pontosabban a mobiltelefonját viszi el. Az alig 40 másodperces videón egy látszólag ostaba tekintetű bűnöző egykedvűen álldogál az egyik ajtó mellett miközben mellette az ülésen két lány egy telefont nézeget. Kacarásznak, sőt az is elhangzik, hogy "akkor csukd be a szemedet". Amikor aztán kinyílik a szerelvény ajtaja még mindig semmi sem történik. A rabló akkor indul támadásra, amikor a gépi hang közli: az ajtók záródnak. Villámgyorsan odakap a lány kezéhez, kiveszi belőle a telefont és még az éppen záródó ajtó előtt kisurran. A lány kétségbeesetten ugrik fel, de neki már lehetősége utána futni.

Az érdekes, hogy mindezt valaki felvette, így a támadó kiválóan látszik. A kommentelők szerint a szemközti oldalon ülő is mobilt használ és lehet, hogy már korábban kiszúrta a gyanús férfit. Így szintén a telefonját babrálva rögzíthette az eseményt. Más arra gyanakszik, hogy így akarták megörökíteni a "hőstettet".

A sértett lány a feljelentéséhez csatolta a videót és ennek alapján a rendőrök elkapták a 28 éves gazembert.