Sissi kokainos injekciót is használt

2013-10-25 08:32:00 k.r.r.

hírkép

Sissi fantasztikus nő volt. A lázadó császárné titkairól sokat írtam már A világtörténelem legszebb női című könyvben, de ezúttal két újabb érdekesség - Bécsből.



A bécsi Hofburg Sissi-kiállításán is láthatjuk azokat az injekciós tűket, amelyekkel a császárné segített magán. A kokaininjekció kedélyjavító hatása miatt közkedvelt volt akkoriban az arisztokraták körében.

Intravénásan kellett beadni, és gyorsan hatott. Sissi menstruáció idején is használta, fájdalomelterelésként. A magyarokat imádó, nekünk sokat segítő császárné amúgy is gyakran volt depressziós, nem hiányzott még egy újabb gond. A kokaininjekciót magával vitte minden utazására is.

Sissi gyakran volt kedvetlen. Anyósa, Zsófia döntött mindenben, Sissi a szépségápolásba menekült. Sok szépítőszert is kitalált. Ezek közül néhány túlélte őt. A konyakkal kevert tojást mindenesetre már nem használják hajsamponként, pedig ő hitt a szer szépítő erejében. Sissi volt az első ismert anorexiás. Súlyára nagyon figyelt, soha nem lehetett több 46-48 kilónál - ehhez 172 centi magas volt. De minden furcsasága ellenére Sissinek sokkal tartozunk, a kiegyezést ennek a csodálatos nőnek is köszönhetjük.



www.vilagszam.hu/webshop