Pesszimisták a szlovákok

2012-12-24 12:20:00 j.protic

hírkép

A szlovákok nagy része nem várja túl optimistán az új évet. Tízből kilenc alkalmazott rossznak nevezte a szlovákiai gazdasági helyzetet, háromnegyedük szerint pedig még rosszabb lesz jövőre.



Mindez a Randstad tanácsadó ügynökség Workmonitor elnevezésű felméréséből derül ki. A válaszadók a pesszimizmus dacára úgy nyilatkoztak: a szlovákiai cégeknek pénzügyi szempontból elég jól megy - olvasható a SITA hírügynökség jelentésében.

A megkérdezettek csupán ötöde gondolja azt, hogy 2013-ban javulhat a gazdasági helyzet. 75 százalékuk szerint ellenben egyre rosszabb lehet a gazdasági helyzet jövőre. A világpiaccal összehasonlítva a szlovák gazdaság állapota nem tűnik jónak – más vizsgált országokban csupán átlagosan 61 százalék nevezte rossznak a helyzetet, míg Szlovákiában az emberek döntő többsége.

Tíz válaszadó közül hat szerint munkáltatójának pénzügyi szempontból megy a szekér. A megkérdezettek fele szerint munkaadójuk helyzete jövőre még jobb lesz. Sokan ezért bíznak abban, hogy jövőre nőhet a bérük.