Putyin és a szex Merkel társaságában

2013-04-09 11:39:00 szorenyi.p

hírkép

A hannoveri ipari kiállításon félmeztelen FEMEN aktivisták zavarták meg Vlagyimir Putyin és Angela Merkel programját – adta hírül a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.



A feminista mozgalom két tagja a Volkswagen standja előtt lepte meg az orosz államfőt és német vendéglátóját. Pillanatokon belül megszabadultak felső ruházatuktól, és obszcén jelszavakat skandáltak. Véleményüket a testükre pingált feliratokkal is alátámasztották. Egyikükön az „Igyi na h.. Putyin” (Menj a f..-ba Putyin), míg a másik hölgyeményen a „Fuck dictator” felirat virított. A dühös hárpiákat végül a testőrök vezették el, némi közelharc árán.

Az incidenst követően Oroszország első embere úgy nyilatkozott, hogy nem nyűgözték le túlságosan a látottak:  Aznap reggel nem volt időm reggelizni, úgyhogy meglehetősen kopogott a szemem az éhségtől – mondta Putyin. – Ha esetleg egy-egy rúd kolbász, vagy darab szalonna lett volna a kezükben, jobban felkeltették volna az érdeklődésemet.

Az ukrán nővédő mozgalom aktivistáinak bájairól egyébként az orosz elnök kebelbarátja, Alekszandr Lukasenko is meglehetősen lekicsinylőn nyilatkozott: Még nekem is nagyobb melleim vannak… – jegyezte meg a belorusz államfő, miután nemrég neki is megvillantotta a véleményét a FEMEN néhány tagja.

(Palkó István)