Galuska gourmandoknak

2013-05-31 18:55:00 V.J.

hírkép

Ismét összefuthatott a nyál szájban és az éhes közönség is egybegyűlt, hiszen a mai nappal újra kezdetét vette a háromnapos gasztronómiai vigalom a Millenárison. A rengeteg felvonuló étterem és kulináris csoda mellett, most a gulyás lett a főszereplő.



Nincs az az ínycsiklandozó íz, amit meg ne kóstolhat bárki az idei OTP klub Gourmet Fesztiválon. A gulyás mindenféle típusa és még annál is több kerülhet mindenkinek a tányérjába. A sztáréttermek sztárszakácsai a hagyományos ízek mellé odatették saját ízlésvilágukat és egyéniségüket. Ha valaki nem tudná milyen is az a tibeti gulyás, még ezt is megtudhatja, sőt meg is kóstolhatja, Váncsa István előadásában, az OTP Klub gasztroszínpadán. Természetesen emellett is bőségesen lehet válogatni a hideg-meleg, édes és sós finomságokból.

Péntek délután három ambiciózus vidéki étterem tehetséges séfje a galuskán keresztül mutatta be Szeged, Debrecen és Veszprém környékének ízvilágát, a jelenlevő kóstoló közönség nagy örömére.

Az ételekhez természetesen italok is járnak, bőséggel. Hogy melyik fogáshoz, mit illik a pohárba tölteni azt is megtudhattuk, a kóstoló pohár mellé járó program füzetből.

A fesztivál – éppúgy, mint tavaly – most is készpénzmentes. A számlát a helyszínen újra és újra feltölthető Metapay kártyával vagy bankkártyával lehet kiegyenlíteni.

Este a gasztroszínpadon Joseph Viola, világbajnok francia szakács a hamisítatlan tésztában sült pástétommal kápráztatta el azt, aki még bír enni.

Az eszem-iszom holnap folytatatódik…